Unieke Atlas 160Wsr spoorwegkraan voor Benjamien Philips

Benjamien Philips uit Gijzegem-Aalst is onlangs eigenaar geworden van een unieke Atlas 160Wsr spoorwegkraan. Deze spoorwegmachine is compleet omgebouwd naar de wens van Benjamien. Wij wensen Benjamien Philips veel werkplezier met deze unieke Atlas 160Wsr.

Specialisme

Deze Atlas 160Wsr met dubbele cabine is door de specialisten van Van Tetering Grondverzet- en Spoorwegmachines B.V. in Steenbergen omgebouwd tot spoorwegmachine. De ombouw van basis machine naar spoorwegmachine vergt veel tijd en aandacht, omdat deze uniek wordt opgebouwd naar wens van de klant. Denk hierbij aan o.a.: Last Moment Beveiligingssysteem, een compleet spooronderstel (verzwaarde uitvoering) met spoorwielen, vier banden aan de binnenzijde en vier aan de buitenzijde plus nog een extra reservewiel. Verder rangeerkoppelingen, transportbevestiging, set gereedschapskisten, hydraulische stempels links en rechts, remmen op spoorwielen en een set tramwielen.

Daarnaast is de spoorwegmachine voorzien van een verzwaard contragewicht en verder uitgerust met luchthoorn, centrale smering, 7 polige stekker, dansonderdrukking op de grondarm, lekolieleiding, hydraulische snelwissel. Voor extra veiligheid en nog beter zicht op de werkzaamheden werd de machine uitgerust met spoorwegverlichting, tien extra LED werklampen een zwaailicht en dashboardverlichting in de cabine. De cabine is uitgerust met startonderbreker, 360 graden camera, 27MC en een blaaspistool.

Dit is nog maar een klein deel van de vele aanpassingen die door Van Tetering worden uitgevoerd. Dit specialisme wordt door de eindgebruikers op waarde geschat en het is ook daarom dat wij met heel veel klanten, die werkzaam zijn op en rond het spoor, lange en intensieve relaties onderhouden. Voor meer informatie over de Atlas spoorwegmachines en de spoorkarren kunt u contact opnemen met Van Tetering Grondverzet- en Spoorwegmachines B.V. in Steenbergen of Kemp Groep in Tiel.

Over Benjamien Philips

Benjamien Philips is een jong dynamisch bedrijf met ruime ervaring in verschillende takken. De grootste bezigheid is het verhuren van spoorwegkranen met machinist voor allerhande werken op en langs het spoor. Ook kun je hier terecht voor alle grond- en afbraakwerken, ontbossing en maaiwerkzaamheden. Kijk op www.philipsbenjamien.be  voor meer informatie.

Neem contact
met ons op

Contact met een verkoopadviseur of langskomen op een van onze vestigingen? U bent altijd welkom! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden, stel uw vraag door ons contactformulier in te vullen.