KWS neemt opnieuw hybride BOMAG in gebruik

KWS heeft opnieuw een hybride BOMAG BW174 AP-5 AM in gebruik genomen. Deze BOMAG BW174 AP-5 AM hydride asfaltwals is tot wel 20% zuiniger dan een conventionele wals van dit formaat. Kemp Groep wenst KWS ook met deze BOMAG veel werkplezier!

BOMAG biedt een ruim assortiment aan Asfaltwalsen. Voor alle voorkomende asfalt soorten levert Kemp Groep walsen in de gewichtsklasse 1,5 tot 16 ton gewicht. Met nieuwe technieken als ECONOMIZER, TanGO 4 en ASPHALT MANAGER 2, zorgt de asfaltwals voor een hogere productiviteit. Deze ruim 9,6 ton wegende BW174 AP-5 AM heeft een werkbreedte van 1.680 mm. De BOMAG BW174 AP-5 AM met Asfalt Manager is onder andere voorzien van een hydraulisch snijmes met aandrukrol, een aanbouwsplitstrooier en (extra) LED-werkverlichting.

Hybride aandrijving
De hydraulische energie die telkens vrijkomt bij het uitschakelen van de vibratie wordt opgeslagen in 2 grote accumulatoren à 10 kW per stuk. Deze laat zijn energie weer los op het hydraulische systeem bij het inschakelen van de vibratie. Hierdoor is een kleinere verbrandingsmotor toereikend en is deze wals geheel vrijgesteld van Adblue en mede door het motor start-stop systeem is een geringer brandstofgebruik eenvoudig haalbaar.

Asfalt Manager

Intelligent verdichtingssysteem in de voorrol: 'Asfalt Manager', inclusief eenvoudig bedienbaar touchscreen. Het display is geïntegreerd in het dashboard met weergave van digitale rijsnelheid, asfalttemperatuur en verdichtingsweergave met behoud van gedeelde rol. De gedeelde rol is zowel manueel als automatisch variabel van horizontaal (oscillatie) naar vol verticaal.

Over KWS
KWS Infra is marktleider in de wegenbouw en de productie van asfalt in Nederland. KWS Infra heeft een landelijke dekking en is decentraal georganiseerd via acht vestigingen in Leek, Zwolle, Diemen, Utrecht, Rotterdam, Zwijndrecht, Roosendaal en Eindhoven en een hoofdkantoor in Vianen. KWS Infra heeft circa 2.200 medewerkers in dienst en pakt jaarlijks zo'n vierduizend projecten aan, variërend van het herstellen van een trottoir tot de reconstructie van een centrumplan. Van de aanleg van een bedrijfsterrein tot complexe geïntegreerde projecten. De kern van het werk bestaat uit grondverzet, riolering en verharding. Kijk op www.kws.nl voor meer informatie.

Start met het samenstellen van je eigen wals
Alle BOMAG walsen zijn via de machine-configurator in een aantal stappen zelf samen te stellen. Van praktische aanpassingen en luxe uitrustingen. Zet online alle opties op een rij en vraag indien gewenst direct een offerte aan. Uiteraard wordt deze offerte desgewenst toegelicht in een persoonlijk gesprek. Customize jouw nieuwe machine thuis of op je werkplek, zonder daarbij een verkoopadviseur uit te nodigen of te bezoeken.

NEEM CONTACT MET ONS OP!

Toch graag contact met een verkoopadviseur of langskomen op een van onze vestigingen? U bent altijd welkom! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden, bel 030 – 666 60 66, mail naar info@kemp-groep.nl of stel uw vraag door ons contactformulier in te vullen.