Nieuws

Atlas: Opnieuw de standaard in mobiele graafmachines!

De nieuwe cabine voor alle Atlas graafmachines kenmerkt zich door optimaal bedieningsgemak, perfect in- en overzicht, comfort met lager interieurgeluid, perfecte luchtcirculatie en overvloed aan opbergruimtes.

Met de nieuwste cabine maakt Atlas een grote sprong voorwaarts. Het gehele interieur, de besturing, het comfort de veiligheid en het bedieningsgemak zijn verbeterd.

Digitaal en analoog bedieningsgemak
De functies van de mobiele graafmachine kunnen nu worden bediend via de nieuwe keuzeknop, het vernieuwde digitale display, met schakelaars en het bedieningspaneel. Het display is eenvoudig te bedienen en altijd perfect leesbaar, zelfs in direct zonlicht.

Comfort
De koel- en verwarmingsprestaties van het vernieuwde systeem zijn uniek. Het airconditioningsysteem blinkt uit door zeer korte luchtaanzuiging en de extreem stille werking. Het nieuwe design van de cabine resulteerde zelfs in een verlaging van het interieurgeluid met twee decibel.

Praktische opbergruimtes aangepast aan de wens van de machinist
Vanuit praktisch oogpunt is er eveneens aandacht besteed aan de toevoeging van opbergruimtes. In de nieuwe cabine is een flessenhouder ingebouwd, rechts voor de joystick. Gereedschap en materialen kunnen onder en naast de bestuurdersstoel worden geplaatst en zijn bereikbaar vanaf de deur. Tevens is er achter de stoel extra ruimte voor een uitneembare elektrische koelbox.

Veiligheid in en om de machine
Veiligheid is één van de belangrijkste aandachtspunt in het design van de nieuwe cabine. Doordat de bovenwagen aan de rechterzijde voor een groot deel naar achter is verplaatst, is het zicht op de werkzaamheden aan deze zijde sterk verbeterd. Daarnaast zijn er standaard camera's aan rechter- en achterzijde van de machine geïnstalleerd. Het beeld hiervan is duidelijk zichtbaar vanuit de cabine op het kleurendisplay.

Ook aan de cabinevloer is gedacht! Op verzoek van Atlas machinisten heeft de cabinevloer een nieuw design gekregen. Het onderhoudsvrije antislipmateriaal zorgt ervoor dat de machinist veilig in- en uit kan stappen.

Terug naar overzicht