INDR-Techniek van Kobelco

Wat is de iNDr-techniek van Kobelco?

Het meeste geluid dat door een hydraulische machine wordt geproduceerd komt van de motor en vooral van de ventilator van het koelsysteem.

De beste manier om een geluidsarme machine te creëren is het afsluiten van alle mogelijke openingen waardoor geluid geen kans heeft naar buiten te gaan. 

Maar als het motorcompartiment volledig wordt afgesloten wordt het onmogelijk om de motor gekoeld te houden.

Dit is de uitdaging waar onze designers mee geconfronteerd werden.

En zo hebben wij het probleem aangepakt:

Voor het koelen van de motor hebben wij als eerste een inlaat en uitlaat gecreëerd dat de luchtstroom die deze koeling verzorgd rond de motor kan circuleren.  We hebben geprobeerd het geluidsniveau zoveel mogelijk te beperken door de luchtinlaat en uiltaat op een hoger niveau te plaatsen dan de motor.

Door een uitgebreid ontwikkelingsproces zijn wij uiteindelijk tot de best mogelijke oplosing gekomen welke het geluid aanzienlijk heeft verminderd.

De grootste zorg bij het installeren van het nieuwe iNDr-systeem is het schoonhouden van de radiateur. Dit hebben we opgelost door het plaatsen van een speciaal ontwikkeld iNDr-filter bij de inlaat van de luchtstroom.

Dit betekent dat vuil geen kans krijgt om in de radiateur te komen maar tegen wordt gehouden door het iNDr-filter. Dit filter kan eenvoudig worden verwijderd, schoongemaakt en terugplaats.